Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Inchiku - Slow Jigging: Λυθρίνια στα αγκίστρια μας

29 Ιανουαρίου, 2021

Inchiku - Slow Jigging: Λυθρίνια στα αγκίστρια μας

Όταν ξεκινάµε εξόρµηση µε τις τεχνικές inchiku και slow jigging στοχεύουμε σε μια μεγάλη γκάμα ψαριών. Τα ψάρια που αναζητούµε κυρίως είναι:
τα φαγκριά, τα τσαούσια, οι συναγρίδες, οι σφυρίδες, οι στήρες, τα µαγιάτικα και οι ντάσκες.

Σπάνια θα απευθυνθούµε σε άλλα, εκτός αν η περιοχή και οι πληροφορίες που διαθέτουµε είναι συγκεκριµένες. Αν πούµε σε κάποιους ότι πάµε για λυθρίνια, θα θεωρήσουν ότι µπερδέψαµε τις πιο πάνω τεχνικές µε την καθετή. Και εν µέρει έχουν δίκιο, αφού δύσκολα θα πάµε µόνο για λυθρίνια.

Όµως συχνά στην αναζήτηση για τα κλασσικά ψάρια του inchiku και του slow, συναντάµε και λυθρίνια. Ειδικά σε βυθούς µε τραγανίτσα, λασποτραγάνα, πράσινο µαρουλάκι και πέτρες ριγµένες στην αµµούδα. Την πρώτη φορά κιόλα µπορεί να εκπλαγούµε µη γνωρίζοντας τι είναι αυτό που πιάστηκε στα αγκίστριά µας! Αλλά τις επόµενες θα επισκεφτούµε το ίδιο κοµµάτι σίγουρα «διαβασµένοι».

Τόποι
Είναι γεγονός ότι τα λυθρίνια έχουν τους τόπους τους. Μάλιστα υπάρχουν κάποιοι µε µικρά και άλλοι µε µεγάλα λυθρίνια. Οι πρώτοι, µας είναι αδιάφοροι, οι δεύτεροι όµως µας ενδιαφέρουν και µάλιστα πολύ. Ειδικά έαν σκεφτούμε ότι σε αυτούς είναι πιθανό να συναντήσουµε φαγκριά και συναγρίδες. Ακόμη κι αν δε βρούµε την πρώτη µας επιλογή, φαγκριά και συναγρίδες, έχουµε την εναλλακτική των λυθρινιών.

Εφόσον πιαστεί στα αγκίστριά µας κάποιο αξιόλογο λυθρίνι, σηµαδεύουµε το σηµείο στο gps και το έχουµε υπόψιν µας σε επόµενη εξόρµηση. Μάλιστα, σπάνια θα πιάσουµε µόνο ένα λυθρίνι! Πρόκειται για είδος που συνηθίζει να κινείται και να τρέφεται κοπαδιαστά. Καλό θα ήταν στις επόµενες ριξιές να αγκιστρώσουµε και δεύτερο, ίσως και τρίτο. Με την προυπόθεση ότι το σκάφος δεν έχει αποµακρυνθεί από το σηµάδι λόγω ρεύµατος.

Eξοπλισµός
Από πλευράς τεχνικής κι εξοπλισµού, δεν έχουν κάποια ιδιαιτερότητα µε τα µεγαλύτερα κόκκινα. Ίσως να θέλουν κάποια µικρότερα χτυπήµατα του πλάνου µας, αν και πολλές φορές και τα µεγάλα φαγκριά πιάνονται µε πολύ µικρές και αργές κινήσεις.

Αυτό που έχει παρατηρηθεί, είναι ότι τα σιλικονούχα χταποδάκια προσελκύουν ευκολότερα τα λυθρίνια, όπως επίσης και ότι σε νερά µε βάθος 90+ µέτρα, οι φωσφορίζοντες και οι ριγωτοί πλάνοι αποδίδουν καλύτερα. Το ελαφρύ ρευµατάκι δε µας ενοχλεί, γιατί «ψάχνουµε» την ευρύτερη περιοχή για να τα ανακαλύψουµε.

Συμπέρασμα
Τα µέχρι τώρα ψαρέµατά µας, έχουν δείξει ότι τα λυθρίνια αποτελούν µια εναλλακτική πρόταση όταν απουσιάζουν τα µεγαλύτερα κόκκινα, που αποτελούν το βασικό στόχο. Η σύλληψη των λυθρινιών έχει σαν αποτέλεσµα να γυρίζουµε στο λιµάνι µε έναν αξιοπρεπή µεζέ και όχι µε άδεια χέρια.

Γι’ αυτό µην τα απαξιώνετε, γιατί πραγµατικά αξίζει να ασχοληθείτε µαζί τους! Η σάρκα τους είναι εξαιρετικά εύγευστη, αλλά και το ψάρεµά τους απολαυστικό, αφού δίνουν πραγµατικό αγώνα από το βυθό µέχρι και τη στιγµή που θα µπουν στην απόχη µας! 

Tags
Λυθρίνι Slow Jigging Inchiku Ψάρεμα από Σκάφος Ψάρεμα από βάρκα σιλικονούχα Λυθρίνια Μυστικά για την Τεχνική Inchiku Τόποι για Inchiku
Comodo SSL