Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τόλης Μπέλλος

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS στην Καλαμάτα: 2-13 Οκτωβρίου 2024

29 Σεπτεμβρίου, 2024

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS στην Καλαμάτα: 2-13 Οκτωβρίου 2024

Η Καλαμάτα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης της CMAS, από τις 2 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων και Αθλημάτων (ΕΟΥΔΑ).

145 αθλητές και αθλήτριες από 45 χώρες θα βρίσκονται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης που θα διεξαχθεί στον μεσσηνιακό κόλπο, ανοιχτά της Καλαμάτας.

Στιγμιότυπα από την προετοιμασία και τις προπονήσεις των αθλητών.

Συνολικά 600 περίπου άτομα, αθλητές, προπονητικά team, οικογένειες των αθλητών θα βρίσκονται από 2 έως 12 Οκτωβρίου στην πόλη μας, που φιλοξενεί το CMAS 8th World Championship Freediving Depth.

Συνδιοργανωτές της κορυφαίας αυτής αθλητικής εκδήλωσης είναι οι σύλλογοι “Νηρίτης”, “Αίολος”, καθώς και η “Authentic Big Βlue”.

Ο Απόστολος Μπέλλος, Freediving Director της CMAS συμμετέχει ενεργά στις προπονήσεις των αθλητών ελεύθερης κατάδυσης.

Ο Απόστολος Μπέλλος, Freediving Director της CMAS, δήλωσε: «Έχουμε την πλήρη υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού και προσωπικά του Υπουργού, κ. Βρούτση, ο οποίος καταγόμενος από την Αμοργό, αγκάλιασε την ελεύθερη κατάδυση με φοβερές δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που φέτος σημειώνουμε ρεκόρ συμμετοχών, με 45 χώρες και 145 αθλητές να λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα.»

Η διοργάνωση φέτος προσελκύει παγκόσμιους θρύλους της ελεύθερης κατάδυσης, όπως ο  Alexey Molchanov, Davide Carera, Mateusz Malina, Stephane Tourreau, Petar Klovar, Alessia Zecchini, Alenka Artnik, Marianna Gillespie, Alice Modolo, Kateryna Sadurska, Simona Auter και οι “δικοί μας” Μανώλης Γιάνκος, Χρήστος Καρέλος, οι οποίοι θα αγωνιστούν στις ήρεμες συνθήκες της Καλαμάτας, που υπόσχονται ρεκόρ και συναρπαστικές στιγμές. https://cmaswc2024.gr/

Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα είναι ο Δημήτρης Κούμουλος. Από την Ελληνική πλευρά, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας κορυφαίοι αλλά και νέοι αθλητές, οι οποίοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να διακριθούν σε μια διοργάνωση που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τον διεθνή αθλητισμό

Ακολουθεί η Εθνική Ομάδα Ελεύθερης Κατάδυσης

ΑΝΔΡΕΣ
• Γιάνκος Μανώλης
• Καρέλος Χρήστος
• Κούκος Αλέξανδρος
• Κοθωνίδης Ιωάννης
• Καρδερίνης Ανδρέας
• Παπαδόπουλος Χρήστος
• Τζανεράκης Αλέξανδρος

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
• Παπασημακοπούλου Θεώνη
• Μαύρου Κωνσταντίνα
• Fayroyz Al Mehdawi
• Αννα Ηλιάδου

Οι αγώνες αυτοί δεν είναι μόνο μια γιορτή του αθλήματος, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για την προώθηση της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για τον αθλητικό τουρισμό και την ελεύθερη κατάδυση.

Στιγμιότυπα από την προετοιμασία και τις προπονήσεις των αθλητών.

Η διοργάνωση αυτή αναμένεται να αναδείξει την Ελλάδα ως κεντρικό σημείο αναφοράς για την ελεύθερη κατάδυση, ενώ οι λάτρεις του αθλήματος από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν online στην Cmas Tv  https://tv.cmas.org/ μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο να αγωνίζονται για νέες διακρίσεις και ρεκόρ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της CMAS αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την προώθηση του αθλήματος και της χώρας, ενώ αναμένονται νέες πρωτοβουλίες και δράσεις από το Υπουργείο Αθλητισμού που θα ενισχύσουν περαιτέρω την ελεύθερη κατάδυση στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Tags
Χρήστος Καρέλος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS 8th World Championship Freediving Depth ΕΟΥΔΑ Μανώλης Γιάνκος Καλαμάτα CMAS Τόλης Μπέλλος
Comodo SSL