Πολλές φορές πηγαίνουµε για ψάρεµα σε µια καινούρια τοποθεσία είτε επειδή έχουµε πληροφορίες ότι υπάρχουν κάποια αξιόλογα ψάρια εκεί είτε επειδή η εξωτερική µορφολογία της περιοχής µας εµπνέει για να δοκιµάσουµε εκεί.
Όµως το µεγάλο µας πρόβληµα είναι η σύσταση αλλά και η διαµόρφωση του βυθού. Ποιο είναι το βάθος που πρόκειται να ψαρέψουµε; Υπάρχουν πέτρες, φυκιάδες, άµµος; Σε ποια συγκεκριµένα σηµεία θα µπορέσουµε να ρίξουµε µε ασφάλεια και σιγουριά τα αλιευτικά µας εργαλεία; Υπάρχει κίνηση από µικρόψαρα ή µεγάλα ψάρια στη περιοχή; Σε κοντινή ή µακρινή απόσταση; Όλα αυτά τα ερωτήµατα είναι δύσκολο να απαντηθούν όταν ψαρεύουµε απ’ έξω.
Το νέο βυθόµετρο 250 Wi της εταιρείας Condor θα µας δώσει λύσεις σε όλα τα ερωτήµατα πηγαίνοντας το ψάρεµα ένα βήµα παρακάτω. Εµείς αυτό που θα κάνουµε είναι να δέσουµε το ειδικό εξάρτηµα – µάτι (βάρους 34 γραµµάρια) στη πετονιά του µηχανισµού µας, να το ρίξουµε στο νερό µε ένα καλάµι πραγµατοποιώντας βολή και να αρχίσουµε σέρνοντάς το αργά σε όλη την έκταση που υπάρχει µπροστά µας να εξερευνούµε το βυθό µέσα από την οθόνη του «βυθοµέτρου» µας.
Το µάτι είναι στην ουσία ένας ασύρµατος αισθητήρας όπου επικοινωνεί µε την βασική µονάδα στην ακτή. Το µάτι λειτουργεί αυτόµατα όταν πέσει στο νερό, έχει τρία καρφάκια όπου όταν βραχούν λειτουργεί αυτόµατα, και µόλις βγει σταµατά.
Επίσης έχει την δυνατότητα να δεθεί πίσω από τηλεκατευθυνόµενο καραβάκι ψάχνοντας ακόµα πιο αναλυτικά τη σύσταση
του βυθού.
Η βάση του 250 Wi έχει δυνατότητα να λειτουργήσει µε απλές µπαταρίες ΑΑ ή µε ρεύµα. Είναι ελαφριά, αδιάβροχη (IPX7 Level) και µεταφέρεται εύκολα.
Η λειτουργία του είναι απλή, έχει οθόνη 4,3’’ υψηλής αντίθεσης, πλήρως ευανάγνωστη ακόµα και σε έντονο ηλιακό φως. Θα βοηθήσει ιδιαίτερα σε ψαρέµατα Casting, Heavy Casting αλλά και ψαρέµατα σε γλυκά νερά.
Τι θα πρέπει να προσέξουµε
- Για καλύτερη απεικόνιση του βυθού φροντίζουµε οι βολές µας να γίνονται περιµετρικά και σε διαφορετικό κάθε φορά σηµείο από τον τόπο στην ακτή που θα εγκατασταθούµε.
- Η πετονιά του µηχανισµού µας να είναι αρκετά χοντρή για να µην έχουµε κάποιο επικίνδυνο κόψιµο αυτής σε µια πιο «άγαρµπη» βολή.
- Αν σε κάποιο σηµείο της αναγνώρισης έχουµε απορίες για τη σύστασή του ξαναρίχνουµε εκεί τριγύρω, σέρνουµε πολύ αργά και εξερευνούµε πιο αναλυτικά την περιοχή.
- Σηµεία που είναι δύσκολα να ψαρευτούν, τα αποµονώνουµε και στη συνέχεια στο ψάρεµά µας δεν ρίχνουµε εκεί τις αρµατωσιές µας.
- Το παραπάνω βοήθηµα είναι χρήσιµο όχι µόνο στα casting ψαρέµατα αλλά και στο εγγλέζικο, το µπολονέζ ακόµη και στα τύπου spinning, αφού µπορούµε να συλλέξουµε πλήθος πληροφορίες για την περιοχή που σκοπεύουµε να ψαρέψουµε στη συνέχεια.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: FILIPPAKIS S.A.
- τηλ:2104514631, 2104286121
- www.filippakis.com