Χταπόδι στη λαδόκολλα
Βρισκόµαστε σε µια εποχή όπου τα χταπόδια «µπαίνουν» αρκετά συχνά στα σπίτια µας. Οι συνταγές για την παρασκευή τους -πολλές και διάφορες-, παραλλάσσονται από περιοχή σε περιοχή. Εδώ θα σας παρουσιάσουµε µια εύκολη και πρακτική συνταγή, που θα ενθουσιάσει όλους τους φίλους του χταποδιού: χταπόδι στη λαδόκολλα.
Υλικά
• Ένα χταπόδι
• Λάδι
• Ξύδι
• Ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουµε και πλένουµε το χταπόδι µας.
Το τοποθετούµε σε µια λαδόκολλα και το τυλίγουµε καλά µε αυτή, για να µην τρέξουν οι χυµοί του (αν θέλουµε µπορούµε να το αλείψουµε µε λίγο λάδι).
Το τοποθετούµε στο φούρνο σε θερµοκρασία 200ο C και το αφήνουµε να ψηθεί για 30-40 λεπτά.
Το βγάζουµε από το φούρνο, αφήνουµε να κρυώσει λίγα λεπτά για να µη βράζει ακόµα όταν αφαιρέσουµε τη λαδόκολλα , το κόβουµε σε κοµµάτια, ρίχνουµε λάδι, λίγο ξίδι, ρίγανη και το σερβίρουµε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!