Ο ∆ηµήτρης Μαργαρώνης κατοικεί µόνιµα στο Καρλόβασι της Σάµου και είναι µέλος του τµήµατος αγωνιστικής αλιείας του Ναυταθλητικού Οµίλου Καρλοβάσου, έφορος αγωνιστικής αλιείας στον όµιλό του και υπεύθυνος τοµέα αλιείας µε φελλό στα γλυκά νερά στην Ελληνική Οµοσπονδία Αθλητικής Αλιείας (Ε.Ο.Υ.∆.Α.). Ασχολείται µε το ψάρεµα από µικρός και ξεκίνησε κλασσικά µε πεταχτάρι και απίκο στο λιµάνι τα καλοκαίρια. Το 2005 αγόρασε το πρώτο του καλάµι µε µηχανισµό και ξεκίνησε το πιο «σοβαρό» ψάρεµα. Έχει ασχοληθεί µε διάφορες τεχνικές, όπως spinning, casting, bolognese, εγγλέζικο, shore jigging, συρτή από βάρκα, και οµολογεί πως όλες οι τεχνικές έχουν την οµορφιά τους. Τα τελευταία χρόνια τον έχει κερδίσει το float fishing σε θάλασσα και λίµνη. Είναι πλέον η αγαπηµένη του τεχνική, και αν και πολλές φορές µπαίνει σε πειρασµό, αποφεύγει στα προσωπικά του ψαρέµατα να παίρνει εργαλεία για άλλες τεχνικές, γιατί είναι της άποψης ότι αν θες να κάνεις κάτι καλά πρέπει να αφοσιωθείς µόνο σε αυτό.
– Πόσο καιρό ασχολείσαι µε την αθλητική αλιεία;
Με την ευκαιρία θέλω να πω ένα µεγάλο ευχαριστώ σε όλη την «οικογένεια» του ΝΑ.Ο. Καρλοβάσου, για την αµέριστη στήριξη που έχουµε λάβει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως τµήµα αγωνιστικής αλιείας.
– Ήταν φέτος εύκολο ή δύσκολο το πρωτάθληµα µε φελλό;
Φέτος ήταν το πιο απαιτητικό πρωτάθληµα φελλού από όσα έλαβα µέρος τα τελευταία χρόνια. Έχει ανέβει φοβερά το επίπεδο των αθλητών, τόσο σε εξοπλισµό, όσο και σε γνώσεις αγωνιστικού ψαρέµατος. Το ανεβασµένο επίπεδο κάνει ακόµα πιο όµορφο το πρωτάθληµα, αφού πλέον βγαίνουν µεγάλα θηράµατα στο float fishing, τα οποία ήταν δύσκολα τις πρώτες χρονιές, και πλέον ο µύθος ότι «στους αγώνες δε βγαίνουν µεγάλα ψάρια» έχει καταρριφθεί.
– Ποιο το µυστικό της επιτυχίας;
– Ποιοι οι επόµενοι στόχοι σου;
Οι επόµενοι στόχοι µου είναι να λάβω µέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα αλιείας σε γλυκά νερά που θα γίνει στη Σάµο στις 30-31 Ιουλίου και στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα αλιείας µε φελλό σε γλυκά νερά στη Βουλγαρία, στις 16-17 Σεπτεµβρίου, ως µέλος της Εθνικής Οµάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα µας. Για το 2017, σκοπεύω να συµµετάσχω και πάλι στα Πανελλήνια Πρωταθλήµατα φελλού σε θάλασσα και λίµνη και ίσως στο Πανευρωπαϊκό αλιείας µε φελλό στην Πορτογαλία µε την Εθνική οµάδα.
– Τι θα συµβούλευες τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν µε την αθλητική αλιεία;
Αυτό που έχω να προτείνω σε όλους όσους ασχολούνται µε το float fishing σε θάλασσα ή λίµνη, είναι να δοκιµάσουν έστω για µία φορά το match fishing, δηλαδή το αγωνιστικό ψάρεµα, και είµαι σίγουρος ότι θα µείνουν για πάντα στην µεγάλη οικογένεια της αθλητικής αλιείας. Τέλος, θέλω να ενθαρρύνω τα παιδιά που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν µε την αθλητική αλιεία, να χτυπήσουν την πόρτα του Ναυτικού Οµίλου της περιοχής τους και να προσπαθήσουν να δηµιουργήσουν κάτι σαν αυτό που κάναµε εµείς στο δικό µας σύλλογο. Τους διαβεβαιώνω ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο, αφού µπορέσαµε εµείς από τη µακρινή Σάµο, µπορούν όλοι οι σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, αρκεί να υπάρχει η βούληση. Όποια και όσα προβλήµατα και αν προκύψουν, η οικογένεια της αθλητικής αλιείας είναι εδώ για να βοηθήσει σε ότι µπορεί.