Καλαμάρι ψητό (παραδοσιακή συνταγή)
Για το καλαμάρι ψητό θα χρειαστούμε:
Υλικά
1 μεγάλο καλαμάρι
λάδι
λεμόνι
ρίγανη
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από το καλαμάρι το κεφάλι, το εσωτερικό κόκαλο, τα εντόσθια, τα πτερύγια και την πέτσα έτσι ώστε το καλαμάρι να ασπρίσει και το ξεπλένουμε καλά. Τοποθετούμε το καλαμάρι μας στη σχάρα και περιμένουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει από τη μία πλευρά. Στη συνέχεια το γυρίζουμε και από την άλλη και αφού πάρει και από εκεί χρώμα το τοποθετούμε μέσα σε μια πιατέλα. Με ένα κοπτερό μαχαίρι το κόβουμε σε ροδέλες και το περιχύνουμε με το λάδι, το λεμόνι και τη ρίγανη που πιο πρώτα τα έχουμε ανακατέψει καλά ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σερβίρεται και τρώγεται ζεστό.