Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μαρία Σέρελη-Τσαπέπα

Καραµελωµένα Καλαµάρια

27 Αυγούστου, 2015

Καραµελωµένα Καλαµάρια

Καραµελωµένα Καλαµάρια

sidagi4g

Υλικά
• 1-2 kg καλαµάρια µεγάλα
• αλεύρι-λάδι (για τηγάνισµα)
• αλάτι-πιπέρι
• 2 κουταλάκια γλυκού µουστάρδα
• 2 κουταλάκια
γλυκού µέλι
• 2 λεµόνια

Εκτέλεση

sidagi4sidagi4h syntagi4a
sidagi4c

Βράζουµε τα καλαµαράκια σε χύτρα χωρίς νερό για 10΄περίπου. Στραγγίζουµε, στεγνώνουµε, κόβουµε σε ροδέλες και αλευρώνουµε. Σε τηγάνι ζεσταίνουµε λάδι και τηγανίζουµε για 10΄περίπου (προσοχή να µην καούµε).
Τελειώνοντας προσθέτουµε το αλατοπίπερο, την µουστάρδα, το λεµόνι και το µέλι, σιγοψήνοντας για 5΄ λεπτά ακόµη για το καραµέλωµα.
*η ίδια συνταγή ισχύει για χταπόδι ή σουπιές

 

sidagi4e

Με τον ζωµό που έµεινε µε λίγη ντοµάτα και λάδι µπορούµε να κάνουµε ένα νοστιµότατο γιουβετσάκι ή µακαρονάκι κοφτό.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Tags
Συνταγές Καραμελωμένα Καλαμάρια
Comodo SSL