Ο ανιχνευτής ψαριών της Furuno αναγνωρίστηκε ως σημαντικό επίτευγμα της τεχνολογίας IEEE Milestone
Μία σημαντική διάκριση για την Furuno, όπου ο ανιχνευτής ψαριών της Furuno αναγνωρίστηκε ως IEEE Milestone από το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE), τη μεγαλύτερη τεχνική επαγγελματική οργάνωση αφιερωμένη στην προώθηση της τεχνολογίας προς όφελος της ανθρωπότητας, για τον ρόλο του στην πρώτη εμπορευματοποίηση στον κόσμο και για τη συμβολή του στον εκσυγχρονισμό της αλιευτικής βιομηχανίας.
Σχετικά με το IEEE Milestone
Το IEEE δημιούργησε το πρόγραμμα Milestones για να αναγνωρίσει σημαντικά επιτεύγματα στους τομείς της ηλεκτρικής, ηλεκτρονικής και πληροφορικής τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκαν πριν από τουλάχιστον είκοσι πέντε χρόνια και έχουν συμβάλει στην πρόοδο της κοινωνίας και της βιομηχανίας.
Μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί και αφιερωθεί περίπου διακόσια εξήντα Milestones σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Βολταϊκού Στοιχείου, της Βαλβίδας του Fleming και του Κωδικού QR.
Μάθετε περισσότερα στο https://ethw.org/Milestones:IEEE_Milestones_Program
Σχετικά με τον αναγνωρισμένο ανιχνευτή ψαριών Furuno
Το 1949, η Furuno κατάφερε να εμπορευματοποιήσει τον πρώτο ανιχνευτή ψαριών στον κόσμο. Την εποχή εκείνη, χρησιμοποιούσε έναν βελτιωμένο ενισχυτή λήψης για την ανίχνευση αδύναμων σημάτων ήχου που αντανακλούνταν από ένα κοπάδι ψαριών και υπερηχητικούς αισθητήρες που προεξείχαν από τον πυθμένα του αλιευτικού σκάφους για να ελαχιστοποιήσουν την επίδραση του θορύβου κατά την πλεύση, βελτιώνοντας την αλιεία και καθιστώντας το απαραίτητο εξοπλισμό για την αλιεία.
Η βελτιωμένη αλιευτική απόδοση συνέβαλε στην εξασφάλιση των πρωτεϊνικών πόρων της Ιαπωνίας, οι οποίοι ήταν ελλειμματικοί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και συνέβαλε στη σταθερότητα της ιαπωνικής ζωής.
Σήμερα, οι ανιχνευτές ψαριών είναι εξοπλισμένοι σε σχεδόν κάθε αλιευτικό σκάφος στον κόσμο. Η εφεύρεση του ανιχνευτή ψαριών έχει εξαιρετική ιστορική αξία, καθώς έφερε επαναστατική αλλαγή στην αλιεία δίνοντας ένα “επιστημονικό μάτι” στην αλιεία που μέχρι τότε βασιζόταν αποκλειστικά στη διαίσθηση και την εμπειρία των ψαράδων, και η ηλεκτρική τεχνολογία συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό της αλιευτικής βιομηχανίας.