Υλικά
• 2kg φαγκρί σε φέτες
• 4 καρότα
• 2 κρεµµύδια
• Σέλινο
• 5 πατάτες
• 2 λεµόνια
• 1 ποτήρι κρασιού ρύζι
• 2 αυγά
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο (µαγιονέζα προαιρετικά)
• Λαδολέµονο για το σερβίρισµα
Εκτέλεση
Αφαιρούµε αφού έχουν µαλακώσει, σουρώνουµε το ζωµό, τον βράζουµε να πάρει βράση ξανά και προσθέτουµε ρύζι.
Μετά από 10 λεπτά περίπου σβήνουµε την φωτιά.
Στην συνέχεια χτυπάµε 2 αυγά σε µπολ προσθέτοντας σιγά-σιγά το στυµµένο λεµόνι και λίγο από τον ζωµό.
Τα ρίχνουµε στην κατσαρόλα που έχουµε τον υπόλοιπο, ανακατεύουµε ελαφρά και η σούπα µας είναι έτοιµη.
Σε πιατέλα στολίζουµε το ψάρι µε τα λαχανικά και συνοδεύουµε µε λαδολέµονο και µαγιονέζα και
χωριάτικο ψωµί. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!