Τον μεγαλύτερο γουλιανό που έχει «πιαστεί» ποτέ στη λίμνη Πλαστήρα με καλάμι κατάφεραν να βγάλουν δύο νεαροί ψαράδες.
Το μήκος του ήταν 2,40 μέτρα, ωστόσο οι ψαράδες δεν κατάφεραν να το ζυγίσουν καθώς το άφησαν ξανά στη λίμνη.
Σύμφωνα με το KarditsaLive.Net, ο ένας εκ των ψαράδων είπε πως το γατόψαρο «τσίμπησε» στις 23:00 και χρειάστηκε «μάχη» δύο ωρών για να μπορέσουν να το βγάλουν από το νερό.
Οι ψαράδες επέλεξαν να μην το διακινδυνεύσουν και ο γουλιανός απελευθερώθηκε στα φιλόξενα νερά της λίμνης αμέσως μετά τη φωτογράφιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται πως το βάρος του ήταν σίγουρα πάνω από 80 κιλά, ίσως μάλιστα να φτάνει τα 90 και το μήκος του στα 2,40 μέτρα.
Οι δύο ψαράδες πέραν της επαγγελματικής ενασχόλησης τους με είδη αλιείας είναι μέλη αλιευτικού συλλόγου που ασχολείται με το αθλητικό κομμάτι του ψαρέματος και ότι βγαίνει από την λίμνη επιστρέφει σε αυτή.
Ο γουλιανός (επιστημονική ονομασία: Silurus glanis) είναι μεγάλο είδος γατόψαρου το οποίο απαντά στην κεντρική, νότια και ανατολική Ευρώπη, ενώ έχει εισαχθεί και στη δυτική Ευρώπη. Ένα από τα δύο είδη γατόψαρων της Ευρώπης, με το άλλο να είναι το γλανίδι (S. aristotelis), ενδημικό είδος των λιμνών της Ελλάδας. Ο γουλιανός είναι ψάρι του γλυκού νερού και αναγνωρίζεται από το ευρύ, παχύ κεφάλι και το μεγάλο στόμα του. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη γατόψαρων και μπορεί να ξεπεράσει σε βάρος τα 100 κιλά και μήκος τα 2,5 μέτρα. Μπορεί να ζήσει τουλάχιστον 50 χρόνια.