Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ψάρεμα και Κυνήγι: συνεχίζεται το lockdown για 14η βδομάδα

5 Φεβρουαρίου, 2021

Ψάρεμα και Κυνήγι: συνεχίζεται το lockdown για 14η βδομάδα

Παρότι στις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά δεν αναφέρθηκε καν η συνέχιση του περιορισμού μετακίνησης για ψάρεμα, ψαροτούφεκο και κυνήγι, οι παρακάτω δηλώσεις δεν αφήνουν περιθώρια για θετική εξέλιξη.

Αναμένεται το ΦΕΚ αύριο το πρωί για να επιβεβαιώσει την παράταση της απαγόρευσης στο ψάρεμα και το κυνήγι

Δείτε το βίντεο της ανακοίνωσης εδώ:

Ειδικότερα, η αναφορά του κ. Χαρδαλιά είναι η εξής:

“Κλείνοντας, να σημειωθεί ότι λόγω της επιδημιολογικής εικόνας στην επικράτεια και λόγω της διεξοδικής συζήτησης που έγινε για την κάθε περιοχή της σημερινής συνεδρίασης επιτροπής λοιμωξιολόγων, δεν συζητήθηκαν άλλα θέματα, ούτε αιτήματα των διαφόρων υπουργείων όπως κι αυτό αυτά το υπουργείο αθλητισμού που αφορούσαν την επανεκκίνηση περισσότερο αθλητικών και όχι μόνο δραστηριοτήτων.

Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό και τις επιπτώσεις (οικονομικές, αγωνιστικές, αλλά και ψυχολογικές) στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Ζητούμε όμως υπομονή. Ελπίζουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα τις προσεχείς ημέρες και να μπορέσουμε να έχουμε νέα για την αθλητική οικογένεια της χώρας μας”.

“Για άλλη μια φορά, επισημαίνουμε ότι απόφαση για το άνοιγμα ή μη, συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, είναι μια πολυπαραγοντική εξίσωση. Η όποια απόφαση δε στηρίζεται σε εμμόνικα σύνδρομα ούτε στελεχών της κυβέρνησης ούτε επιδημιολόγων.

 

Νίκος Χαρδαλιάς: “Γιατί πήραμε τα μέτρα”

“Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό το πιο άνοιγμα δραστηριοτήτων επιδρά αυξητικά στην κινητικότητα, το λεγόμενο mobility. Όσο δε, μεγαλύτερη κινητικότητα, τόσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο για περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού. Γιατί η κινητικότητα σημαίνει επαφές, λίγες – πολλές, αραιές – συχνές, παρόλα αυτά επαφές.

Άρα το ζήτημα δεν είναι να ανοίξει κάτι, εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εξάλλου, κανείς δεν υποστηρίζει ένα άνοιγμα χωρίς πρωτόκολλα. Το ζήτημα είναι αν το άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων αυξάνει την κινητικότητα, αλλά και πόσο «επιβαρύνει» τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και πόσο αυξάνει το ρίσκο της διασποράς.

Άρα χρειάζεται υπομονή, επιμονή, προσπάθεια συναντίληψης για την εξέλιξη της πανδημίας και όχι κραυγές, αναθέματα και ακραίες προσεγγίσεις. Η κυβέρνηση παρακολουθεί τα δεδομένα και ακολουθεί τις προτάσεις – αξιολογήσεις των κορυφαίων επιδημιολόγων της χώρας. Γιατί η μεγαλύτερη εικόνα, η εικόνα όλης της χώρας προέχει.

Εξάλλου, όπως όλοι γνωρίζουμε, μοναδικό κριτήριο για κάθε απόφαση είναι τα δεδομένα. Αυτά υπαγορεύουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε. Και αυτή τη στιγμή η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, αλλά και τα στοιχεία από άλλες χώρες δείχνουν ότι πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση. Ξέρουμε ότι ύστερα από 11 μήνες προσπάθειας, όλοι έχουμε κουραστεί. Δίνουμε, όπως όλος ο κόσμος, μια διαρκή μάχη. Δεν είναι εύκολο.

Φαίνεται, όμως, ήδη φως, καθώς η έναρξη των εμβολιασμών μας φέρνει πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να δείχνουμε όλοι μας υπομονή και επιμονή. Για να παραμείνουμε ασφαλείς, μέχρι να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία”, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Tags
Ψάρεμα απαγορεύσεις Απαγόρευση Αλιείας Κορονοϊός Νίκος Χαρδαλιάς άρση απαγόρευσης αλιείας Lockdown Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας
Comodo SSL