Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ελένη Φούφα

Ψαρόσουπα

28 Αυγούστου, 2015

Ψαρόσουπα

Ψαρόσουπα

Αν και πολλά είναι τα ψάρια που µπορούν να µας προσφέρουν την απόλαυση µιας νόστιµης ψαρόσουπας, η στήρα µπορώ να πω ότι δίνει το καλύτερο αποτέλεσµα, γιατί έχει σάρκα λευκή, ζουµερή και πολύ γευστική. Μια κλασσική συνταγή για να φτιάξουµε µια υπέροχη, θρεπτική ψαρόσουπα είναι η εξής:

sidagi_5d

Υλικά

• Περίπου 2 κιλά στήρα (κατά προτίµηση, ειδάλλως µπορείτε να χρησιµοποιήσετε οποιοδήποτε βραστόψαρο
• 4-5 καρότα
• 4-5 πατάτες κανονικές
• 1 µέτρια ντοµάτα
• 1 κρεµµύδι
• Μισό µατσάκι σέλινο
• 2 Λεµόνια
• ½ φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
• Αλάτι
• Πιπέρι

sidagi_5c

Εκτέλεση

• Βράζουµε τα λαχανικά µας σε αλατισµένο νερό.
• Όταν γίνουν, τα βγάζουµε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούµε σε µια πιατέλα
• Ρίχνουµε το ψάρι στην κατσαρόλα, αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουµε
• Χτυπάµε το λάδι µε το λεµόνι και τα προσθέτουµε στην κατσαρόλα µε το ψάρι µας
• Σιγοβράζουµε για 20-25 λεπτά, ανάλογα µε το µέγεθος του ψαριού
• Βγάζουµε το ψάρι και σουρώνουµε το ζουµί, για να µη µείνει µέσα κάποιο κοκαλάκι
• Πολτοποιούµε µερικά από τα λαχανικά µαζί µε λίγο ζουµί της σούπας, και το ρίχνουµε στην κατσαρόλα
• Ανακατεύουµε και το αφήνουµε να πάρει µία βράση.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Tags
Συνταγές Ψαρόσουπα
Comodo SSL