Συναγρίδα στα κάρβουνα
Μια συνταγή εύκολη, που µπορεί να γίνει και µε άλλα µεγάλα ψάρια όπως φαγκριά, στήρες και ροφούς.
Υλικά
• Λάδι • Αλάτι • Ρίγανη • Μαϊντανός • Φέτες λεµονιού
Εκτέλεση
• Αφού καθαρίσουµε το εσωτερικό της συναγρίδας και την πλύνουµε -χωρίς να αφαιρέσουµε τα λέπια-, την αλείφουµε µε λάδι µέσα-έξω.
• Την αλατίζουµε καλά και ρίχνουµε στο εσωτερικό της λίγη ρίγανη, µερικές φέτες λεµόνι και αρκετό µαϊντανό.
• Τυλίγουµε το ψάρι σε λαδόκολλα και στη συνέχεια σε αλουµινόχαρτο, και το τοποθετούµε στα κάρβουνα µε καλή φωτιά, για µιάµιση περίπου ώρα.
«Μπουγιουρντί» για συνοδευτικό
Σε πήλινο κόβουµε µπόλικη ντοµάτα και τυρί, ρίχνουµε µέσα µισή καυτερή πιπεριά και λίγο λαδάκι. Κλείνουµε το πήλινο µε αλουµινόχαρτο και το τοποθετούµε πάνω στα κάρβουνα. Μόλις δούµε ότι αρχίζει να βράζει, το βγάζουµε, το ανακατεύουµε και είναι έτοιµο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!